ИЗВЕСТУВАЊЕ

Федерацијата на боречки спортови на Македонија ги известува боречките клубови дека Редовното годишно собрание ќе се одржи на ден 27.03.2014 година (четврток) во Скопје во просториите на Општина Чаир (Сала за состаноци), со почеток од 16:30 часот.

Резултати од Државното Изборно првенство за кадети во борење – слободен стил 09.03.2014

Државното Изборно првенство за кадети во борење – слободен стил, се одржа на ден 09.03.2014 година во Прилеп во спортската сала „Ристе Ристески – Ричко“ во организација на ФБСМ, а во одлична техничка ко-организација на Б.К „7 Мај Леов“ од Прилеп.

Резултати од Државното Изборно првенство за јуниори во борење – слободен стил 01.03.2014

Државното Изборно првенство за јуниори во борење – слободен стил, се одржа на ден 01.03.2014 година во Радовиш во спортската сала „25 Мај“ во организација на ФБСМ, а во одлична техничка ко-организација на Б.К „Бучим Радовиш“ од Радовиш.

Резултати од Државно изборно првенство за сениори во борење – слободен стил 2014

Државното Изборно првенство за сениори во борење – слободен стил, се одржа на ден 08.02.2014 година во Радовиш во спортската сала „25 Мај“ во организација на ФБСМ, а во одлична техничка ко-организација на Б.К „Бучим Радовиш“ од Радовиш. На првенството земаа учество 40 борачи од боречките клубови:

Пропозиции за Државно изборно првенство за сениори во борење – слободен стил 2014

Државното изборно првенство за сениори во борење – слободен стил ќе се одржи на ден 08.02.2014 година во Радовиш, во техничка ко-организација на Б.К „Бучим Радовиш“ од Радовиш. Изборното првенство ќе се одржи според новите тежински категории на FILA.

Извештај од одржано Државно првенство за пионери

Државното првенство за пионери се одржа на ден 03.11.2013 година во Спортската сала на ОУ “Лирија” во Скопје во организација на ФБСМ, а во техничка соорганизација на БК “Лирија 2010” од Скопје.  

Извештај од одржано Екипно Лига натпреварување во борење-слободен стил за сениори

Екипното лига натпреварување во борење-слободен стил Прва лига за сениори се одржа турнирски на ден 02.11.2013 година во Спортската сала “Петар Поп Арсов” во Крива Паланка, во организација на ФБСМ, а во одлична техничка соорганизација на Боречки клуб “Осоговски” од Крива Паланка.

Пропозиции за Државно првенство за пионери во борење – слободен стил 2013

Државното првенство за пионери во борење – слободен стил ќе се одржи на ден 03.11.2013 година во Скопје, во организација на Федерацијата на боречки спортови на Македонија, а во Техничка ко-организација на Боречки клуб „Лирија 2010“ од Скопје. 1. Државното првенство за кадети во борење ќе се одржи во Основно Училиште „Лирија“ во населба Чаир, Скопје;

Државно првенство за кадети 2013, Радовиш (Галерија)

Резултати од Државно првенство за кадети 2013, Радовиш

Државното првенство за кадети во борење – слободен стил, се одржа на ден 08.06.2013 година во Радовиш во спортската сала „25 Мај“ во организација на ФБСМ, а во одлична техничка ко-организација на Б.К „Бучим Радовиш“ од Радовиш. На првенството земаа учество 78 борачи од боречките клубови: